aMule Bug Tracker - aMule
View Issue Details
0001517aMuleExternal Connpublic2009-04-28 15:072009-11-22 21:28
yelo3 
 
normalminorrandom
newopen 
2.2.4 
 
Any
0001517: upnp router port not well detected: upnp does not work
Sometimes, the upnp client in amule fails to detect the upnp port to contact the router. as you can see in the log file below, the client tries to connect to the port 49152 to get the ipcfg.xml. this fails because the router is using 49153 now. It can happen that instead sometimes it selects the right port, but if it fails one time, then it's not recoverable and I have to reboot the router

Internet Gateway Device Detected.
WAN Service Detected: 'urn:schemas-upnp-org:service:WANIPConnection:1'.
Error getting SCPD Document from http://192.168.5.1:49152/ipcfg.xml. [^]
Uninteresting service detected: 'urn:schemas-upnp-org:service:WANCommonInterfaceConfig:1'. Ignoring.
Uninteresting service detected: 'urn:schemas-microsoft-com:service:OSInfo:1'. Ignoring.
Internet Gateway Device Detected.
Internet Gateway Device Detected.
Internet Gateway Device Detected.
UPnP Error: CUPnPControlPoint::AddPortMapping: WAN Service not detected.
No tags attached.
Issue History
2009-04-28 15:07yelo3New Issue
2009-04-28 15:07yelo3Operating System => Any
2009-04-28 15:10yelo3Note Added: 0003125
2009-04-28 16:11yelo3Note Added: 0003126
2009-04-28 16:14yelo3Note Added: 0003127
2009-11-22 15:45castorinopNote Added: 0003323
2009-11-22 21:28skolnickNote Added: 0003325

Notes
(0003125)
yelo3   
2009-04-28 15:10   
editing UPnPTCPPort to the correct port does not help
(0003126)
yelo3   
2009-04-28 16:11   
It seems that the problem is in my router...
(0003127)
yelo3   
2009-04-28 16:14   
Yes, it advertises in the wrong port :( but this thing happens also with another router of a different make!! it's strange! really strange!
could the code be changed to check also the +1 port?
(0003323)
castorinop   
2009-11-22 15:45   
in my case, amule can't detect UPNP for delays in the network initialization. sholud by nice if amule retry initializate UPNP every 5 mins
(0003325)
skolnick   
2009-11-22 21:28   
For me UPnP works flawlessly with my router (huawei 800MT) Which OS are you running? did you compile aMule or used a provided package?