View Issue Details Jump to Notes ] Issue History ] Print ]
IDProjectCategoryView StatusDate SubmittedLast Update
0001517aMuleExternal Connpublic2009-04-28 15:072009-11-22 21:28
Reporteryelo3 
Assigned To 
PrioritynormalSeverityminorReproducibilityrandom
StatusnewResolutionopen 
PlatformOSOS Version
Product Version2.2.4 
Target VersionFixed in Version 
Summary0001517: upnp router port not well detected: upnp does not work
DescriptionSometimes, the upnp client in amule fails to detect the upnp port to contact the router. as you can see in the log file below, the client tries to connect to the port 49152 to get the ipcfg.xml. this fails because the router is using 49153 now. It can happen that instead sometimes it selects the right port, but if it fails one time, then it's not recoverable and I have to reboot the router

Internet Gateway Device Detected.
WAN Service Detected: 'urn:schemas-upnp-org:service:WANIPConnection:1'.
Error getting SCPD Document from http://192.168.5.1:49152/ipcfg.xml. [^]
Uninteresting service detected: 'urn:schemas-upnp-org:service:WANCommonInterfaceConfig:1'. Ignoring.
Uninteresting service detected: 'urn:schemas-microsoft-com:service:OSInfo:1'. Ignoring.
Internet Gateway Device Detected.
Internet Gateway Device Detected.
Internet Gateway Device Detected.
UPnP Error: CUPnPControlPoint::AddPortMapping: WAN Service not detected.
TagsNo tags attached.
Fixed in Revision
Operating SystemAny
Attached Files

- Relationships

-  Notes
(0003125)
yelo3 (reporter)
2009-04-28 15:10

editing UPnPTCPPort to the correct port does not help
(0003126)
yelo3 (reporter)
2009-04-28 16:11

It seems that the problem is in my router...
(0003127)
yelo3 (reporter)
2009-04-28 16:14

Yes, it advertises in the wrong port :( but this thing happens also with another router of a different make!! it's strange! really strange!
could the code be changed to check also the +1 port?
(0003323)
castorinop (reporter)
2009-11-22 15:45

in my case, amule can't detect UPNP for delays in the network initialization. sholud by nice if amule retry initializate UPNP every 5 mins
(0003325)
skolnick (reporter)
2009-11-22 21:28

For me UPnP works flawlessly with my router (huawei 800MT) Which OS are you running? did you compile aMule or used a provided package?

- Issue History
Date Modified Username Field Change
2009-04-28 15:07 yelo3 New Issue
2009-04-28 15:07 yelo3 Operating System => Any
2009-04-28 15:10 yelo3 Note Added: 0003125
2009-04-28 16:11 yelo3 Note Added: 0003126
2009-04-28 16:14 yelo3 Note Added: 0003127
2009-11-22 15:45 castorinop Note Added: 0003323
2009-11-22 21:28 skolnick Note Added: 0003325


Copyright © 2000 - 2019 MantisBT Team
Powered by Mantis Bugtracker